Naar een gerecht van Sancha Schuurs
Ingrediënten
- 1 glas olijfolie
- 1 bosje lente-ui
- 1 kilo aardappelen
- 1 kilo wortels
- 1 kilo erwten
- 2 glazen water
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje dille
- 500 gram verse tomaten (ik neem altijd trostomaten)
- 2 laurierbladeren
- Zout en peper
Bereiding
Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote pan met een glas olijfolie. Voeg wat zout toe en laat het 5 minuten intrekken.
Pureer de tomaten tot je een vloeibare massa hebt.
Snijd de aardappelen en wortels in kleine stukken. Doe nu eerst de aardappelen in de pan, gevolgd door de wortels. Strooi peper en zout over het geheel.
Giet vervolgens de gepureerde tomaten erbij, de peterselie, de laurierblaadjes en twee glazen water. Doe het deksel op de pan en laat twintig minuten koken op middelhoog vuur. Doe nu de erwten erbij en laat nog tien minuten koken.
Controleer of de groenten gaar zijn. Laat het nog wat langer koken als dit nodig is.
Snijd de dille fijn. Roer er doorheen en serveer.
Serveertip
Lekker met een stuk vers gebakken brood
Categorieën:Recepten per Land