Bijgerechten

BAKALIAROS (KABELJAUW) MET SKORDALIA


 

 

Bakaliaros8-1024

 

Ingrediënten bakaliaros (Kabeljauw)

 • 1 kilo kabeljauw
 • 1 blikje bier 330 ml
 • 100 ml lauw water
 • 1 zakje baking powder
 • 500 gram zelfrijzend meel
 • Zonnebloemolie om in te bakken

Ingrediënten Skordalia

 • 6 middelgrote aardappelen
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • 3 lenteuitjes
 • 150 ml olijfolie
 • 1 theelepel zout
 • ½ theelepel peper
 • 2 eetlepels bladpeterselie

Bereiding

Schil de aardappels en laat ze gaar koken.
Ondertussen bereid je het beslag voor de kabeljauw. In een kom meng je het bier, het water, het meel en de baking powder. Het meel voeg je beetje bij beetje toe, zodat het niet gaat klonteren. Laat het beslag even rusten en maak ondertussen de skordalia af.Doe in een blender de knoflook, de olijfolie, het sap van de citroen, 3 eetlepels kookvocht van de aardappels, het zout en peper en maak er één geheel van. Als de aardappels gaar zijn stop je ze in een kom en prak je ze met een vork fijn. Voeg de mix uit de blender toe en mix het goed door elkaar. Als laatste doe je nog de lente-uitjes en de bladpeterselie door de skordalia heen.Belangrijk is dat de kabeljauw die je gaat bakken goed droog is. Het handigste is om verse kabeljauw te gebruiken. Laat de zonnebloemolie in een diepe pan goed heet worden. Haal vervolgens de kabeljauw stukken door het beslag en hup de pan in! Als ze aan de onderkant een mooie goudbruine kleur hebben gekregen draai je ze om. Als ze ook aan de kant de goede kleur hebben gekregen haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier.
Gooi per keer maar een paar stukken kabeljauw erin zodat ze ‘de ruimte hebben’.Eet smakelijk

Καλή όρεξη!

Serveertip

Doe de kabeljauw eens op de huid bakken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.