
Foto’s zijn de met lam uitvoering nieuwe foto’s komen
Ingrediënten
- 1 kilo kippendijen met bot
- 1 ui
- 1 rode ui
- 2 rode paprika’s
- 4 aardappels
- 2 flinke tomaten (liefst vleestomaten)
- zout,peper,
- oregano,
- thijm
- Olijfolie
- 8 vellen bakpapier
- Kook touw of aluminiumfolie
- 300 gram feta of geraspte belegen kaas
Bereiding
Snijd de paprika’s en rode ui in grove stukken. De boen de aardappel schoon en snij ze in 4e of als ze groot zijn in 6e. Ook de tomaten snijd je in blokjes.
Doe kippedijen in een kom, doe er 3 eetlepels olijfolie bij en de kruiden. Meng alles en laat het een uur rusten.
Meng de groenten en de kip in een kom.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg het bakpapier op je keukenblad. Verdeel de groente kip mengsel in het midden van de acht bakpapiertjes. Verbrokkel de kaas erover, niet te fijn, en bind de pakketjes dicht.
Laat de pakketjes ongeveer een uur in de oven garen.
serveertip
Lekker met een frisse salade en een goed glas Griekse wijn
Eet smakelijk
Καλή όρεξη!
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kip, Recepten per Land