Grieks Hoofdgerecht Recepten per Land Rundvlees

Pastitsada

Pastitsada1

Over het gerecht:

Pastitsada (παστιτσάδα) is een traditioneel gerecht uit Corfu. Pastitsada kan zowel met kip, rundvlees, kalfsvlees of tofu voor vegetariërs en veganisten worden bereid, onderstaand recept is met rundvlees. Het lijkt heel veel op Kokinisto maar is echt heel anders.

Ingrediënten:

 • 1 kg rundvlees,
 • 1 glas rode wijn,
 • 2 blikjes tomatenblokjes,
 • 2 uien,
 • 7 teentjes knoflook,
 • 1 bosje peterselie,
 • 4 laurierbladen,
 • 3 kruidnagels,
 • 1 kaneelstokje,
 • 1 theelepel suiker,
 • 1 rundvlees kruidenbouillontablet,
 • olijfolie,
 • zout,
 • zwarte peper,
 • 500 gr. penné (macaroni of holle spaghetti),
 • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in grote, vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blus je het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillon tablet en de suiker toe en laat het 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe. Kook de penné volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Serveertip;

Serveer de penné met het vlees en parmezaanse kaas en een lekker glaasje wijn. Voor wijninformatie bij dit gerecht kunt navragen bij Grieksewijnen.com

Follow Me!
%d bloggers liken dit: