Bijgerechten

Feta dip


Ik ben gek op de Griekse keuken en dan vooral op mezedes. Deze meze dip mag daarbij niet ontbreken. Serveer de feta dip met warme pita kwartjes.

Benodigdheden:

  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 175 gram crème fraiche (zure room)
  • 1,5 bosui
  • 1 teen knoflook
  • beetje verse peterselie
  • halve eetlepel oregano
  • klein scheutje citroensap
  • snufje zout/peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Hak de peterselie klein en rasp de knoflook. Snij de bosui klein. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar tot er een stevige dipsaus ontstaat. Bewaar de feta dip afgedekt in de koelkast. Deze dip kun je wat langer bewaren.

Serveertip;

Serveer de dip met een beetje olijfolie op de dip. Lekker als meze bij een Tsipouraki tafel en met warme pita kwartjes of gewoon bij een goed glas wijn.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.