Ik ben gek op de Griekse keuken en dan vooral op mezedes. Deze meze dip mag daarbij niet ontbreken. Serveer de feta dip met warme pita kwartjes.
Benodigdheden:
- 100 gram feta, verkruimeld
- 175 gram crème fraiche (zure room)
- 1,5 bosui
- 1 teen knoflook
- beetje verse peterselie
- halve eetlepel oregano
- klein scheutje citroensap
- snufje zout/peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Hak de peterselie klein en rasp de knoflook. Snij de bosui klein. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar tot er een stevige dipsaus ontstaat. Bewaar de feta dip afgedekt in de koelkast. Deze dip kun je wat langer bewaren.
Serveertip;
Serveer de dip met een beetje olijfolie op de dip. Lekker als meze bij een Tsipouraki tafel en met warme pita kwartjes of gewoon bij een goed glas wijn.
Categorieën:Bijgerechten, Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Zuivel