Bijgerechten

Trahanopita


Uitleg

Trahanas is een eeuwenoud voedselingrediënt dat in de Griekse keuken nog veel gebruikt wordt. Het is een mengsel van graan en yoghurt of gefermenteerde melk en erg gezond.
Dit recept komt uit de keuken van de Gulle Griek ( Sancha Schuurs)

Ingrediënten

  • 220 g zoete trahana
  • 2 geschilde, gekookte aardappelen, grof geprakt met een vork
  • een handje platte peterselie
  • een bosuitjes in ringetjes
  • 130 g feta / mizithra
  • 600 ml melk
  • 2 eieren
  • 80 ml olijfolie
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • zout

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 180 graden
* Neem een kom en mix alle ingrediënten met de hand. Het moet een mengsel worden dat voelt als een stevige crème massa. Voeg zo nodig wat extra melk toe.
* Vet een ovenschaal van 25×35 cm in met olijfolie
* Doe het mengsel erin
* Bak ongeveer 45 minuten tot de onderkant krokant is en de bovenkant goudgeel
* Verkruimel er nog wat feta overheen en serveer warm
Je gasten kunnen er eventueel zelf peper en zout naar smaak aan toevoegen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.