Advertenties
Grieks Hoofdgerecht Salades Vegetarisch

Kikkererwten uit de pan (Revithia katsarolas)

Door Sancha Schuurs

Dit vegetarische gerecht is smaakvol en gezond! Onlangs maakte ik het weer eens als dag maaltijd in mijn winkel. Het verdient straks een plekje in mijn Griekse kookboek!

ingrediënten (4 a 6 personen)

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 groene paprika
  • 10 toursi (groenepepers)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels
  • olijfolie
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 verpakking gedroogde kikkererwten (ik gebruik altijd het Griekse merk Voion)
  • 1 bosje platte peterselie, de blaadjes fijngehakt
  • 200 gram feta

Bereiding:

Week de kikkererwten minimaal 12 uur. Kook ca. 1 uur of in elk geval tot ze beetgaar zijn. Snijd de paprika in reepjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan, doe er paprikapoeder in en bak kort aan. Voeg nu de ui, de fijngehakte knoflook en de paprika toe en bak tot de uien glazig zijn. Roer dan de tomatenpuree er doorheen en bak even mee. Blus af met een scheutje water, rasp de nootmuskaat erboven en laat ongeveer 5 minuten sudderen.Voeg de kikkererwten en de in ringetjes gesneden toursi pepers toe en warm nog een paar minuten door. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.Verkruimel de feta en strooi samen met de peterselie over het eenpansgerecht.

Variatie:

Het is ook lekker om er in schijfjes gesneden olijven in mee te verwarmen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: