Advertenties
Hoofdgerecht Italiaans Pasta Recepten per Land Varkensvlees

Gnocchi met spinazie en ham

Dit gerecht hebben wij gevonden op de website van de Jumbo. We vonden het heel lekker maar machtig. We hadden nog nooit gnocchi gegeten. De volgende keer ga ik proberen ze zelf te maken.

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 800 g gewassen spinazie
  • 25 g bloem
  • 250 ml half volle melk
  • 0.5 tl  nootmuskaat
  • 1 kg gnocchi
  • 200 g achterham
  • 40 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi.
  2. Verhit 25 g boter in een braad- of soeppan. Pers er het teentje knoflook boven en voeg in delen de spinazie toe en roerbak tot deze helemaal is geslonken. Laat uitlekken in de zeef of vergiet.
  3. Maak de pan schoon en smelt er de rest van de boter in. Meng er de bloem door en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en laat al roerend binden tot bechamelsaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  4. Kook de gnocchi in 2 min. gaar, giet af en doe terug in de pan. Snijd de ham in stukjes.
  5. Duw met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Meng de bechamelsaus, spinazie en ham door de gnocchi.
  6. Schep de gnocchi in 4 diepe borden. Rasp er de Parmezaanse kaas over en serveer.
Advertenties
%d bloggers liken dit: