Benodigdheden
- 500 gr verschillende paddenstoelen
- 2 à 3 sjalotten
- 250 gr kookroom of slagroom
- 3 lente uien
- ½ bosje peterselie
- 2 liter water
- 2 groenten bouillon blokjes
voorbereiding
Hak je paddenstoelen, sjalotten grof. Snij je lente ui in kleine ringen
Bereiding
Doe de sjalotten in een koekenpan en zet ze even aan tot ze glazig worden. Doe dan de paddenstoelen en de helft van je lente ui erbij. Bak dit 5 minuten op matig vuur tot de paddenstoelen mooi bruin kleuren. Haal ze van het vuur en zet apart. Kook het water en doe de bouillon blokjes erin. Doe de kookroom, de helft van de fijn gehakte peterselie bij het water en ¾ van het paddenstoelen mengsel. Kook dit op matig vuur 10 minuten. Pureer dit met een staafmixer tot een egale soep. Voeg vervolgens de rest van de paddenstoelen mengsel en lente ui erbij en laat het nog 5 minuten door koken op matig vuur.
Serveertip
Serveer met vers gebakken brood en de rest van de peterselie
You must log in to post a comment.