Eigen recepten Hoofdgerecht Recepten per Land Spaans

Paella ( op de snelle manier )

Deze paella heb ik gevonden op internet en is een snelle variant geworden van het origineel. De ingrediënten zijn wat anders dan de originele versie maar die kan je zelf aanpassen naar eigen smaak. Deze was erg lekker

20200728_191945

Benodigdheden

  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 2 kippedijen, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 paprika mix ( 3 kleuren ) in blokjes gesneden
  • 300 gr garnalen
  • 15 gr dille
  • 250 gr risotto rijst
  • 1 kippen bouillonblok
  • 750 gr water
  • saffraan  naar smaak

Bereiding

  1. Laat de garnalen ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan. Fruit de knoflook. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak mee.
  2. Snijd de kip in blokjes, voeg toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk er 750 ml water bij samen met de saffraan en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en gaar op laag vuur in 20 min.
  3. Hak de dille fijn. Schep na 10 min. twee derde van de dille door de rijst, verdeel de garnalen over de paella en stoof gaar. Roer de rijst niet meer door.
  4. Garneer met de rest van de dille en serveer in de pan.

20200728_191719

Serveertip

Doe er chorizo blokjes en doperwten bij.

Follow Me!
%d bloggers liken dit: