Eigen recepten Grieks Hoofdgerecht Vis

Dorades op zijn Grieks

 

 

Was even naar de visboer voor gebakken vis en daar lagen 2 dorades mij aan te kijken en ik kon de verleiding niet weerstaan. Dus  gaan we ze heerlijk in de oven stoppen

Benodigdheden

  • 2 Dorades 1 per persoon
  • 1 citroen
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 2 aardappels
  • 1 bosje koriander
  • oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de dorades schoon met koud water en controleer of er geen schubben meer op zitten.

Bereiding

Snij de dorades in met een scherp mes. Wrijf ze in met peper en zout. Neem een bakblik of braadslee en doe er een beetje olijfolie in. Snij de ui, courgette, wortel en tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem van de van braadslee. snij de aardappel in plakken van een halve cm. hak de koriander en oreganofijn en verdeel die ook over de braadslee. Leg de dorades op het groenten mengsel en zet in de voorverwarmde oven voor 45 minuten

Variatie tip

Leg de dorades op de grill

Follow Me!
%d bloggers liken dit: