main own recipes Side dishes

Gevulde Paprika’s

Deze versie van gevulde paprika’s is van Duncan van de Sanden. Hij maakt veel recepten voor de barbecue en maakt gebruik van rubes. Ik heb deze versie gemaakt in de oven en kan jullie vertellen dat het erg lekker is.

Ingrediënten

 • 500 gr rundergehakt
 • 4 rode paprika’s
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 el beefbooster kruiden
 • Crème fraiche
 • 1 zakje oven gratin (geraspte kaas)
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • optioneel cheddar cheese

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr

Snij de bovenkant van de paprika’s en haal de zaadlijsten uit de paprika’s. Vijzel de Beefbooster (is alleen nodig bij gehakt, anders komt de rozemarijn te sterk naar voren) Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze in een beetje olijfolie tot het begint te verkleuren. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak dit tot het gehakt bruin wordt. Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en zout en laat het op een laag vuurtje 10 minuten pruttelen. Op het laatst haal je de pan van het vuur en voeg je een handje gratin toe en roer dat goed door elkaar.

Plaats de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Strooi onderin de paprika’s een beetje gratin of cheddar cheese en vul de paprika’s met het gehaktmengsel tot net onder de rand om ze te kunnen aftoppen met gratin. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuutjes.

Serveertip

Doe er een lekkere klodder crème freche bij.  Ook een schep van de rest van de vulling met wat chips is erg lekker.

Follow Me!
%d bloggers like this: