Italian main pork

Spaanse Sperziebonen stoof

Naar een recept van Vers van Voorne.

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram rijst
  • 250 gram chorizo
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten door ze met een kruisje in de bolle kant even onder te dompelen in kokend water. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 5 minuten gaar. Snijd de chorizo in blokjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit de ui, knoflook en chorizo aan. Voeg de cherrytomaten, sperziebonen en gepelde tomaten toe. Laat 15 minuten met de deksel erop pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Kook de rijst met de kerriepoeder gaar. Garneer eventueel af met kruiden of een chilipeper.

 

Follow Me!
%d bloggers like this: