Grieks Hoofdgerecht Recepten per Land Varkensvlees

Fourtaliá

Met dank aan Sancha Schuurs van de Gulle Griek

Uitleg

“Dit is de luxe variant van de fourtaliá”, vertelde Michalis toen ik afgelopen zomer op Andros was. Fourtaliá is een typisch gerecht van dit eiland. Het is een omelet met aardappel, venkel en worst. Michalis trok me mee de keuken in en liet me zien hoe je het moet maken.
Door het gebruik van de speciale ingrediënten, heeft het een unieke smaak. Ik beloof je: het is echt heerlijk!

Benodigdheden

  • 3 grote aardappelen
  • 6 eieren
  • 4 worstjes, liefst die van Andros. De Black Pig-worstjes zijn een goed alternatief
  • 1/2 venkel
  • scheutje melk
  • Oregano
  • verse munt
  • peper en zout
  • Varkensvet of reuzel
  • olijfolie
  • paneermeel

Bereiding:

Schil de aardappel en snij in niet te dikke plakken.
Smelt varkensvet of reuzel in een diepe koekenpan. Bak hierin de worstjes en daarna de

aardappelschijfjes aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Glaceer de venkel.
De eieren in een mengkom met een garde kloppen. Zout, peper en oregano toevoegen. Wat bloem toevoegen. Zorg dat alle ingrediënten volledig gemengd zijn. Voeg al kloppend een scheutje melk toe zodat het luchtig blijft.
Leg de aardappel schijfjes in een ovenschaal die je met wat olijfolie hebt ingevet en met paneermeel hebt bestrooid. Daar overheen geglaceerde venkel en dan de worstjes. Bestrooi met verse munt.
Giet het eiermengsel er overheen . Zorg ervoor dat het ei de gehele schotel bedekt. Leg er schijfjes citroen op.
Het geheel vervolgens op 180 graden in de oven gedurende ca 30 minuten.
Follow Me!
%d bloggers liken dit: