Grieks Hoofdgerecht Proteïnen Varkensvlees

Varkenshaas in rode wijnsaus met rozijnen (Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα κόκκινου κρασιού και σταφίδες

Ik was dit recept bijna vergeten… tot vorige week iemand mailde: Hoe maak jij varken met rozijnen? En ik bedacht dat het wel heel leuk was om het eens uit te schrijven en te maken als afhaalmaaltijd in mijn winkel. En omdat het zo lekker en zo bijzonder is, deel ik het graag met jullie!
Ik heb de hoeveelheden niet precies uitgewerkt, want ik kook vooral op gevoel. Zorg er in elk geval voor dat de varkenshaasjes helemaal onderstaan in de saus.
Met dank aan Sancha Schuurs van de Gulle Griek

Wat heb je nodig?

 • Varkenshaas
 • Bloem
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie

Voor de saus:

 • Zoete rode wijn
 • Vleesbouillon
 • Rode ui
 • Kaneel
 • Zout
 • Peper
 • Honing

Om het af te maken:

 • Wortel
 • Rozijnen
 • Champignons
 • Bleekselderij
 • Peterselie

En zo maak je het:

Varkenshaasjes door bloem met peper en zout halen, aanbraden in de olijfolie.
In een andere pan gesnipperde rode ui fruiten. Afblussen met zoete rode wijn (Imiglykos of Mavrodaphne). Dan vleesbouillon toevoegen en op smaak maken met kaneel, zout, peper en honing. Doorroeren. Wortel in plakjes erbij doen en bleekselderij in boogjes.
Varkenshaasjes toevoegen en saus wat laten inkoken.
Dan champignons en rozijnen erbij en nog even doorwarmen. Garneren met peterselie.
Serveren met rijst of brood.
(Ik heb de saus apart gehouden en schenk die er op het laatst overheen.)
Follow Me!
%d bloggers liken dit: