Een echte Hollandse ovenschotel met een oosters tintje.
Voorbereiding
Banaan in plakjes snijden, , zuurkool uit laten lekken, aardappelpuree maken
Benodigdheden
- gehakt 300 gr
- ui 1
- zuurkool
- banaan 2x
- spekjes 200 gr
- puree 450 gr
- kerrie 2 el
- ketjap asin 2 el
- sambal ½ theelepel
- kaas of paneermeel erover
Bereiding
Doe een beetje boter in de pan en doe gehakt los rullen, voeg de kerrie, ketjap, sambal en de gesnipperde ui toe. Op een laag vuurtje de spekjes bakken. Ga beginnen met het stapelen in de ovenschotel. Eerst een laag gehakt daarop de zuurkool, spekjes, banaan en de puree verdelen. Een beetje kaas en paneermeel verdelen en met wat boter besmeren.
Ongeveer 40 minuten in voorverwarmde oven op 250 graden
Klaar, eet smakelijk
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.