Dutch pastry

FRIESE DUMKES

FRIESE DUMKES

Friese dumkes zijn om te smullen! Deze brosse kruidige koekjes met hazelnoot en anijs smaken heerlijk bij de koffie of thee.

INGREDIËNTEN

  • 200gr bloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl kaneel
  • ¾ tl gember poeder
  • ¾ anijszaad (poeder)
  • 1 tl anijszaad (heel)
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 80 gr hazelnoten
  • 90 gr ongezouten zachte oomboter
  • 2 ei dooiers
  • 2 à 3 el water of melk (optioneel)
  • ½ zakje bakingpowder

INSTRUCTIES

  • Rooster de hazelnoten op een bakplaat in de oven op 180 graden, 10 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze dan fijn.
  • In een kom voeg je bloem bakingpowder, zout, kaneel, gember en beide soorten anijszaad samen. Roer deze ingrediënten vast door elkaar met een spatel.
  • Voeg dan de suiker, fijngehakte hazelnoten, boter en eidooiers toe. Kneed tot een stevig koekdeeg. Blijft het nog wat droog? Voeg dan beetje bij beetje wat water of melk toe tot er een mooi deeg ontstaat.
  • Rol het deeg ui tot het ongeveer 1 cm dik is. Met een mes of pizzaroller snijd je vervolgens dumkes van ongeveer 2 x 5 cm groot. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de Friese dumkes in ongeveer 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat ze een aantal minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.

TIPS

  • Bewaren: De koekjes kun je bewaren in een trommel, hier blijven ze zeker een week goed.
Follow Me!
%d bloggers like this: