country recipes Indonesian main own recipes

Kweenie

Uitleg

Dit gerecht heb ik van mijn broer, die dit heeft gemaakt naar een verloren recept waaraan hij een eigen draai aan heeft gegeven. Het zou uit Indonesia komen maar de ingrediënten was hij vergeten en omdat hij niet wist hoe het heten noemde hij het Kweenie. Ik zelf heb geen idee welk gerecht het zou moeten zijn maar het smaakt geweldig

Ingrediënten 4 personen

  • 250 gr zilvervliesrijst
  • 350 gr kippedijen in stukjes
  • 11 el ketjap
  • 11 el tomatenketchup
  • 10 el azijn
  • 1 portie champignons
  • 3 uien
  • 3 el pindakaas
  • 1/8 slagroom
  • 1 tl sambal manis/brandal/oelek

Benodigdheden

Stoofpan, Keukenmes, rijstkoker

Voorbereiding

  1. Kipfilet in stukjes snijden
  2. ketjap, tomatenketchup, azijn en de sambal manis/brandal/oelek mengen

Bereidingswijze

Snipper de uien en fruit deze glazig. Voeg de champignons toe en stoof het 5 minuten. De hele massa in een pan doen en in 35 á 40 minuten gaar stoven ongeveer. Doe op het laatst de slagroom erbij en meng dit goed door elkaar. Kook de rijst volgens de verpakking

Serveertip

Lekker met wat kroepoek en atjar. Of brood om te soppen in de saus

Follow Me!
%d bloggers like this: