Greek main mezedes own recipes

Griekse witte rijst met aubergineburgers

Dit receptje heb ik mogen gebruiken van Lou van Burg waarvoor dank.

Soms doe ik eens anders en maak een gerecht met mijn eigen draai. Mijn bron is zoveel mogelijk YouTube kijken en mix and match Griekse smaken in een ander jasje

De rode rijst maar dan wit zonder tomaat en paprika.

Benodigdheden

  • 1 kopje Karolina rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • ½ bouillonblokje
  • water

Kopje Karolina rijst aanzetten met olijfolie , fijn gesneden ui en knoflook , als de rijst glazig word een half bouillonblokje en water blijven toevoegen tot de rijst klaar is .

Gevulde aubergine burgers

Benodigdheden

  • 3 ons gehakt naar keuze
  • 1 grote aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • chilipeper
  • ½ tl komijn
  • 1 el oregano
  • geraspte Griekse kaas of feta
  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Snijd plakken van 1.5 cm van de aubergine en hol die uit met een vorm (ik gebruik gewoon een glaasje).
  2. Zout de ringen en laat deze een half uurtje intrekken. Spoel af en droog ze.
  3. Snij de restanten aubergine in kleine stukjes. Fruiten met een uitje, geperste knoflook en zeer klein gesneden paprika tot de ui glazig is.
  4. Voeg een beetje Chili toe.
  5. Kruid het gehakt  met, zout ,peper, komijn ,,oregano en wat je nog lekker vind ( ik vond het zat).
  6. Meng het groentemengsel met het gehakt.
  7. Vul daarna de aubergine met dit mengsel en laat het iets bollig zijn. Gehakt slinkt tijdens het bakken. Druk het gehakt, tijdens het bakken een beetje.
  8. Bak de burgers zachtjes in olijfolie en keer ze als je zeker weet dat de onder kant gaar is (tja de kok moet een beetje gevoel hebben)
  9. Nadat het gekeerd is een klein toefje kaas erop en deksel op de pan om de temperatuur vast te houden en de kaas te laten smelten (even onder de grill kan ook)

Follow Me!
%d bloggers like this: