country recipes

Pastitsada (παστιτσάδα)

Pastitsada (παστιτσάδα)

is een traditioneel gerecht uit Corfu. Je kunt het maken met rundvlees of met kalfsvlees. Ik vind zelf de combinatie van de kruiden met rundvlees het lekkerst.

Benodigdheden

  • 1 kg rundvlees
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas rode wijnazijn
  • 2 uien in ringen
  • 7 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 4 laurierbladen
  • 3 kruidnagels
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje Chilipoeder
  • ½ tl Nootmuskaat
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gr tomatenblokjes
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 500 gr. penne
  • geraspte Kefalograviera

Bereiding

Snijd het vlees in grote, vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de knoflook en peterselie.

Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom aan.

Voeg de uienringen toe en laat even meebakken.

Voeg laurierbladen, kruidnagels, kaneel, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en de suiker toe en roer goed door zodat alle vlees bedekt is.

Vervolgens blus je het vlees en de uien af met de wijn. Laten inkoken en dan azijn erbij.

Doe er dan de tomatenblokjes bij en laat het 4 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe.

Kook de penne.

Servicetip

Schik de penne op een bord, doe er het vlees op en bestrooi met de kefalogravièra en nog wat peterselie.

Follow Me!
%d bloggers like this: