Hollands

Stamppot bleekselderij met spekjes


Deze zomer stamppot heb ik gekregen van Marjolein (mijn vrouw) die hem had gevonden omdat ze nog bleekselderij in de koelkast had liggen en ze daar iets anders mee wilde dan een salade van maken. We hebben heerlijk zitten smullen en dus gaan we hem met jullie delen.

Benodigdheden

  • 650 gr kruimige aardappels (frieslanders zijn erg goed en lekker)
  • 1 bos bleekselderij
  • 50 gr ambachtelijke spekblokjes
  • 100 gr bakbacon
  • 3 bosuitjes
  • 125 gr crème fraiche

Voorbereiding

Schil de bleekselderij en snij in halve maantjes van een 1/2 cm. Schil de aardappels

Bereiding

Bak de spekjes in een droge hete koekenpan krokant en schep ze eruit. Bak vervolgens de bacon in het spekvet krokant. Kook intussen de aardappels gaar en doe de laatste 2 minuten de bleekselderij erbij. Giet de aardappels (als ze gaar zijn) en selderij af. Meng de spekblokjes, bosui, crème fraiche en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper en zout naar smaak toe of gebruik het spekvet.

Serveertip

Doe de hele baconplakjes erop. Eventuele variatie doe er 1 stengel prei en wat geraspte kaas erbij

Eet smakelijk

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.