Brood

Griekse pita


Ingrediënten

  • 380 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml melk lauwwarm
  • 150 ml water lauwwarm
  • 1 el zout

Instructies

  • Mix alle droge ingrediënten (behalve het zout) in een mengkom en giet er langzaam de natte ingrediënten bij. Mix met de keukenmachine (of kneed met de hand) in ongeveer 10 minuutjes tot een mooi soepel deeg.
  • Voeg het zout toe en kneed nog zo’n 5 minuten. Dek af met een vochtige theedoek en laat in de mengkom ongeveer een uurtje rijzen totdat het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol ze op een met bloem bebloemd aanrechtblad uit tot mooie platte rondjes. Dek de rest af onder folie of een theedoek wanneer je een bolletje deeg uitrolt. Prik de bovenkant van het uitgerolde deeg lichtjes in met een vork.
  • Bak ze in een hete pan met een beetje olijfolie ongeveer 2 minuten op de ene kant, draai ze om en bak nog zo’n minuutje op de andere kant. Doe dit totdat je alle pita’s hebt gebakken, voeg telkens wat nieuwe olijfolie toe. Houd ze warm onder een theedoek.

Categorieën:Brood, Grieks

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.