
Ingrediënten
- 1 stuk halloumi
- olijfolie
- 4 pitabroodjes
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 kropsla of veldsla
- 2 komkommers
- 2 tomaten
- 2 groene pepers
- 2 handjes vol kalamata olijven
- oregano
Instructies
- Snijd de halloumi in dikke plakken en bak deze in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de halloumi aan beide kanten lichtbruin. Snijd de gebakken halloumi in stukjes. Verwarm wat olijfolie in dezelfde koekenpan. Snijd de pitabroodjes in stukjes en bak de stukjes pita in de olijfolie met wat zout en peper. Zet de croutons en halloumi opzij totdat je deze nodig hebt.
- Snijd de kropsla in stukken, was deze en draai droog in een slacentrifuge. Snijd de komkommers en tomaten in kleine blokjes. Snijd de groene pepers klein, met of zonder zaadlijsten, afhankelijk van hoe pittig je de salade wil. Snijd de kalamata olijven in kleine stukjes. Meng alles door elkaar en besprenkel met wat olijfolie en oregano. Strooi de croutons en de halloumi over de salade.
Categorieën:Grieks, Lunch, Recepten per Land, Salades, Zuivel