
Een typisch Hollands gerecht wat veelal in de winter gegeten wordt. Bij onze Duitse buren vind je zuurkool vaak op markten in een broodje braadworst met mosterd.
Benodigdheden
- 500 gr zuurkool (naturel)
- 1 kg kruimige aardappels
- 200 gr spekjes
- 1 rookworst (verse worst mag ook)
- 1/2 kopje warme melk
- Zout
Bereiding
Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuutjes gaar met een beetje zout (naar smaak). Verwarm de zuurkool met een beetje vocht in een pannetje en maak dit op een klein vuurtje warm. Ondertussen bakje de spekjes. Als de aardappelen uit elkaar vallen giet je ze af en doe je het beetje melk en de spekjes, inclusief het bakvet, bij de aardappelen. Stamp dit tot een mooie puree (het mag wat grover zijn als je dat lekker vindt). Doe vervolgens de zuurkool erbij en meng dit goed door elkaar. Dien op met een lekkere rookworst.

Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Varkensvlees