Hollands

Stamppot Zuurkool


Een typisch Hollands gerecht wat veelal in de winter gegeten wordt. Bij onze Duitse buren vind je zuurkool vaak op markten in een broodje braadworst met mosterd.

Benodigdheden

  • 500 gr zuurkool (naturel)
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 200 gr spekjes
  • 1 rookworst (verse worst mag ook)
  • 1/2 kopje warme melk
  • Zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuutjes gaar met een beetje zout (naar smaak). Verwarm de zuurkool met een beetje vocht in een pannetje en maak dit op een klein vuurtje warm. Ondertussen bakje de spekjes. Als de aardappelen uit elkaar vallen giet je ze af en doe je het beetje melk en de spekjes, inclusief het bakvet, bij de aardappelen. Stamp dit tot een mooie puree (het mag wat grover zijn als je dat lekker vindt). Doe vervolgens de zuurkool erbij en meng dit goed door elkaar. Dien op met een lekkere rookworst.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.