
Een echte schotel die op elke Hollandse tafel thuis hoort. Deze variant van de authentieke bonenschotel is vol van smaak en staat in een half uurtje op tafel
Benodigdheden
- 1 pot bruine bonen
- 1 grote ui ( fijn gesnipperd)
- 1 paprika in blokjes gesneden en evt. geroosterd
- 1 prei (in halve maantjes gesneden)
- 300 gr rundergehakt
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1 el paprikapuree (te koop bij de Turkse supermarkt)
- 150 ml water
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Laat de bruine bonen uitlekken. Bak het gehakt rul en doe, de fijn gesneden, uien erbij en laat die rustig glazig worden. Voeg de overige groenten toe en bak die op, een wat hoger vuur, mee. Voeg de kruiden en de tomaten en paprikapuree toe. Bak die 1 minuut mee en doe het water erbij. Doe de deksel erop en laat alles, op een laag vuurtje, 5 minuten warm worden. Doe de bruine bonen erbij en laat alles goed warm worden.
Serveertip
Doe er een flinke klodder piccalilly op.
Eet smakelijk

Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Rundvlees