
Uit eigen keuken een recept wat een heerlijke herfstmaaltijd is geworden. We hadden nog lekker veel lamsvlees in de vriezer een paar paprika’s etc. En hebben dus een schotel gemaakt van wat er zoal nog meer te vinden was in de koelkast en keuken. Ik kan rustig zeggen dat het prima gelukt is. Wil je het ook eens proberen?? Veel plezier

Benodigdheden
- 400 gr lamsvlees van een bout
- 300 gr voorgekookte aardappelen
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 broccoli
- Oregano
- Tijm
- 1 groenten bouillonblokje
- olijfolie
- 250 ml water
- peper en zout
Bereiding
Neem een hapjes pan en doe de gesnipperde ui erin met een beetje olijfolie en laat die langzaam glazig worden (10 minuten). Schil intussen de aardappelen en snij deze in blokken van 2 cm. Kook deze ongeveer 7 minuten en giet ze af en laat uitstomen. Snij de roosjes van de broccoli af en doe die in de stoompan. Voeg daarna de paprika en, een stuk, in blokjes gesneden broccolistam toe en laat 5 minuten meebakken op een middelmatig vuur. Doe de tomaten blokjes erbij en laat deze 3 minuten meebakken. Voeg vervolgens het water de kruiden en bouillonblokje toe. Doe het lamsvlees erbij en laat 10 minuten meekoken. Hierna de aardappels erbij en vervolgens nog een half uurtje laten pruttelen tot het water is verdwenen. Stoom de broccoliroosjes 10 minuten beetgaar. Eet smakelijk.

Serveertip
Deze schotel kan natuurlijk ook gemaakt worden met kip of rundvlees
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Lamsvlees