
Het begint weer langzamerhand kouder te worden en dan zijn soepjes een welkome starter of maaltijd. Wij hebben er, in dit geval, een maaltijd van gemaakt.
Benodigdheden
- 1 grote zoete aardappel (300 á 400 gr)
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 2 kleine winterpenen
- 1 á 2 rode paprika’s (evt geroosterd)
- 1/2 bosje peterselie
- cayennepeper (naar smaak)
- 2 bouillonblokjes
- 750 ml water
- olijf olie
- 125 gr crème fraiche

Bereiding
Snipper de uien en knoflook en doe ze in een pan met een beetje olijf olie op een zacht vuurtje tot ze mooi glazig worden. Snij ondertussen de zoete aardappel, winterpeen en paprika in kleine blokjes. Als de uien mooi zacht zijn voeg je de groenten aan het mengsel toe en laat je 5 minuten, op een matig vuurtje, meebakken. Doe vervolgens de bouillonblokjes, cayennepeper en het water erbij. Breng het aan de kook en laat het vervolgens op een klein vuurtje 20 minuten koken. Als de groenten gaar zijn pureer je het met een staafmixer tot een mooie egale soep. Eventueel kun je er crème fraiche doorheen roeren voor een nog romigere smaak.
Serveertip
Serveer de soep met een paar druppels olijfolie en wat, fijn gehakte, peterselie.

Categorieën:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Soep, Vegetarisch