Bijgerechten

Zoete aardappel en paprikasoep


Het begint weer langzamerhand kouder te worden en dan zijn soepjes een welkome starter of maaltijd. Wij hebben er, in dit geval, een maaltijd van gemaakt.

Benodigdheden

  • 1 grote zoete aardappel (300 á 400 gr)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 kleine winterpenen
  • 1 á 2 rode paprika’s (evt geroosterd)
  • 1/2 bosje peterselie
  • cayennepeper (naar smaak)
  • 2 bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • olijf olie
  • 125 gr crème fraiche

Bereiding

Snipper de uien en knoflook en doe ze in een pan met een beetje olijf olie op een zacht vuurtje tot ze mooi glazig worden. Snij ondertussen de zoete aardappel, winterpeen en paprika in kleine blokjes. Als de uien mooi zacht zijn voeg je de groenten aan het mengsel toe en laat je 5 minuten, op een matig vuurtje, meebakken. Doe vervolgens de bouillonblokjes, cayennepeper en het water erbij. Breng het aan de kook en laat het vervolgens op een klein vuurtje 20 minuten koken. Als de groenten gaar zijn pureer je het met een staafmixer tot een mooie egale soep. Eventueel kun je er crème fraiche doorheen roeren voor een nog romigere smaak.

Serveertip

Serveer de soep met een paar druppels olijfolie en wat, fijn gehakte, peterselie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.