Grieks

Feta courgetteschotel met pasta


Dit recept is met behulp van Sancha Schuurs van de Gulle Griek

Benodigdheden

  • 2 el olijfolie
  • 3 courgettes in blokken van 3cm
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 2 blikken gepelde tomaten á 400 gr
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 plakjes feta á 150 gr
  • 4 el amandelschaafsel
  • 300 gr penne
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • el citroensap
  • 1 bosje platte peterselie

Bereiding

Verhit in een koekenpan de olijfolie. * Bak de stukken courgette rondom bruin. * Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. * Voeg dan de tomaten met vocht en oregano toe en druk de tomaten met een spatel kapot. Laat de saus op laag vuur 10 min. zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper. * Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de courgette-tomatensaus in een passende ingevette ovenschaal. * Verdeel de feta in tweeën en leg op de saus. Druppel nog wat olie over de fetastukken. Bestrooi met oregano, amandelschaafsel en peper naar smaak. * Bak de fetaschotel 25 min. in de voorverwarmde oven, tot de feta begint te kleuren.* Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.* Bestrooi de fetaschotel met de peterselie. *

Serveer met de pasta.

1 antwoord »

  1. Ziet er heerlijk uit Daan. Ga ik proberen!

    Op za 13 nov. 2021 11:41 schreef My recipes :

    > Daniël Jonker posted: ” Dit recept is met behulp van Sancha Schuurs van de > Gulle Griek Benodigdheden 2 el olijfolie3 courgettes in blokken van 3cm3 > tenen knoflook in plakjes2 blikken gepelde tomaten á 400 gr1 el gedroogde > oregano2 plakjes feta á 150 gr4 el amandelscha” >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie op Trudi Woensdregt Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.