Eigen recepten

Spruitjes stamppot


Nederland en zijn stamppotten. Talloze variaties en allemaal lekker. De een vegetarisch en de andere lekker met worst en spekblokjes. Ook worden kinderen met een stamppot bekend gemaakt met allerlei groenten smaken en hoor je niet aan de tafel, dat lust ik niet. Door op die manier kinderen te leren wat de smaken van groentes zijn gaan ze die lekker vinden. Ook deze is er één. Spruitjes zijn van huis uit vaak bitter omdat ze vroeger een halve dag stonden te pruttelen. Volledig tot prut gekookt. Tegenwoordig worden ze gewokt, gestoomd, en allerlei andere manieren bereid. Ik heb er een variatie van gemaakt die wij erg lekker vinden, ik hoop jullie ook

Benodigdheden

  • 500 gr Aardappelen
  • 350 gr Spruitjes
  • 125 gr Champignons
  • 1/2 el rozemarijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Warme melk
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 braadworsten (in stukjes)
  • 50 gr bakboter

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en zet een kruisje in het hart (het bevordert het garen). Schil de aardappels en snij ze in partjes. Snij de champignons in kleine partjes en voeg alles, incl. de rozemarijn, in een pan met water, zodat de aardappels net onderstaan. Kook alles in 20 minuten gaar. Snij de worsten in plakjes. Doe de boter in een hapjespan op gemiddeld vuur. Als de boter is gesmolten en niet meer schuimt voeg je de worstschijfjes erin. Schroei dit mooi dicht. Als de worst een beetje bruin kleuren voeg dan de gesnipperde ui toe en bak dit lekker mee. Maak ondertussen de melk warm in de magnetron (1.20 minuten op 600 w). Als alles gaar is voeg je het vlees met de melk toe. Doe er de nootmuskaat bij en roer alles met een vleesvork door elkaar. De aardappels mogen een beetje grof zijn. Eet smakelijk

Serveertip

Wij snijden de worst in plakjes maar laat hem gerust heel of vervang hem door wat gyros of shoarma vlees. Laat het vlees weg voor een vegetarische maaltijd.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.