Hollands

Champignonensoep


Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm.

Benodigdheden

  • 500 gr champignons ( in plakjes )
  • 50 gr boter
  • 1 tl Tijm
  • 50 gr bloem
  • 2 uien ( gesnipperd )
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokken (bospadden of kip)
  • 800 ml kokend water
  • 200ml Kookroom
  • 1/2 half bosje platte peterselie.

    Bereiding

    Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter (10 gr) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg de tijm toe en roer erdoor. Doe de rest van de boter erbij en laat al roerend smelten tussen de champignons. Voeg dan de bloem toe en roer erdoor en bak een minuutje mee. Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken. Garneer af met wat platte peterselie.

    Serveertip

    Ik heb er nog een mix van paddenstoelen en een scheut witte wijn bij gedaan. Lekker met een goed stuk brood.

    Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Lunch, Soep

    Geef een reactie

    Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

    Verbinden met %s

    Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.