Hollands

Hachée


Een typisch Hollands gerecht voor in de winter. Een heerlijke runder stoof met ui.

Benodigdheden

  • 800 gr riblap
  • 2 grote uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 el bloem
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gr boter
  • 2 el rode wijnazijn
  • snuf paprikapoeder

Voorbereiding

Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Snij de riblap in blokjes van 3 cm en kruid ze met de specerijen. Maak de runderbouillon

Bereiding

Smelt de boter en braad het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de uien toe en braad deze mee tot ze glazig worden. Doe de bloem erbij en bak dit 2 minuutjes mee. Blus af met de rode wijn azijn en doe na een minuut de bouillon erbij en breng aan de kook. Steek de kruidnagels door een laurierblad zodat je ze niet kwijt raakt en voeg ze toe. Stoof vervolgens het vlees 3 uurtjes op een zacht vuurtje. Een peteroliestel is een aanrader hiervoor.

Serveertip

Serveer met rode kool en lekkere iets kruimige aardappels. Voeg evt een plakje ontbijtkoek aan de stoof toe voor een wat donkere kleur en vollere smaak. Blus hem eens af met de helft bouillon en de helft jus d ‘Orange en voeg wat mandarijnen partjes toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.