Griekse vleeskruidenmix

Kruidenmix

Uitleg

Deze Griekse vleeskruidenmix gebruik ik al een tijdje voor tal van heerlijke Griekse vleesgerechtjes. De hoogste tijd om er een speciale post aan te wijden want met deze Griekse kruidenmix maak je de heerlijkste Griekse kipspiesjes, keftedakia’s en souvlaki’s. Je zou er ook een Griekse ovenschotel mee kunnen maken door gehakt te kruiden met deze Griekse kruidenmix of wacht dacht je van een Griekse hamburger met feta? De mogelijkheden zijn eindeloos.  

In deze Griekse kruidenmix zitten heerlijke smaakmakers zoals knoflook, kaneel en koriander. Je tovert er de Griekse keuken eenvoudig mee op tafel. Met onderstaand receptje maak je voldoende Griekse kruidenmix voor 1 tot 2 kg vlees. Wat je eventueel overhoudt bewaar je in een potje voor een volgende keer.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 1-2 kg vlees

  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijn
  • 2 tl tijm
  • 2 tl peterselie
  • 3 tl oregano
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel

Bereiden

Je maakt de Griekse kruidenmix door alle kruiden door elkaar te mengen. Je maakt er vervolgens een marinade van door per 250 gram vlees 1 a 2 eetlepels Griekse kruidenmix te mengen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Maak er bijvoorbeeld deze Griekse worstjes mee.

Advertenties