Dille (Anethum graveolens)

Dille is populair in sauzen en visgerechten. Zowel de zaden, de plant als de bloemen zijn eetbaar. Dille heeft een grote aantrekkingskracht op insecten en brengt iedere tuin tot leven.

Dille kweken;

Dille groeit goed in de meeste grondsoorten, maar houdt het meeste van een rijke en luchtige grond. Dille wordt ongeveer 60 centimeter hoog.dille

Dille oogsten;

Dille heeft er 40 dagen voor nodig om van kiemplantje uit te groeien tot een volwassen dille plant. Bij het oogsten van dille kan je de naalden en bloemen gebruiken voor in gerechten. Het beste moment om naalden te oogsten is vlak voordat de plant in bloei gaat.

Dille recepten

Dille is populair in sauzen en bij visgerechten. Een zalmmoot kan ook eigenlijk bijna nooit geserveerd worden zonder de combinatie met dille. Ook doet dille de smaak van knoflook versterken, dit merk je bv goed in de Griekse tzatziki.

Dille gezond;

Dille is een gezond kruid dat goed helpt tegen slaapproblemen. Mocht ja last hebben van slaapproblemen dan werkt een kopje dille thee tegen slapeloosheid.

Dille bloemen;

De gele bloemen van dille trekken veel insecten aan die voordelen hebben voor de gehele tuin. De bloemen kunnen onder andere gebruikt worden voor het garneren van een aardappelsalade of wanneer in stukjes gebroken zijn ze lekker in een smeerbare kaas.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.