Peterselie (Petroselinum crispum)

Peterselie Gigante d’Italia is het soort met platte peterselie bladeren. Platte peterselie heeft gladde bladeren en een sterkere smaak dan krul peterselie. Peterselie is een zacht kruid en smaakt heerlijk in de soep of in een salade. Naast veel culinaire toepassingen heeft peterselie nog een aantal voordelen. Zo bevordert peterselie de spijsvertering en kunnen de blaadjes van de peterselie plant gebruikt worden om de mond te verzorgen.

Peterselie kweken;

peterselie-1Peterselie groeit goed in vele grondsoorten en staat het liefst op een plek waar ook schaduw is. Dit voorkomt verkleuring van de bladeren. Peterselie komt voor als platte peterselie en gekrulde peterselie. De platte peterselie soort heeft gladde bladeren en een sterkere smaak dan krul peterselie.

Peterselie oogsten;

Peterselie groeit snel weer aan en kan een oneindige voorraad verschaffen mits het hart van de plant wordt heel gelaten. Bij het oogsten van peterselie gebruik je de bladeren. De bladeren kan je het beste met een mesje fijn snijden voor het in een gerecht te verwerken. Bedenk voor het oogsten van de peterselie eerst in wat voor gerecht je het gaat gebruiken. Bij een koud gerecht is minder peterselie nodig dan bij een warm gerecht. Pluk de grote al volgroeide bladeren aan de buitenkant van de peterselie plant. Laat de jonge bladeren en de bladeren bij de kern van de peterselie plant zitten. Pluk de bladeren het hele jaar door, maar geef de peterselie plant ook de gelegenheid om door te kunnen groeien.

Is peterselie gezond?;

Peterselie bevordert onder andere de spijsvertering. Het bevat veel vitamine A en C. Ook is peterselie kruid zeer goed om de mond mee te verzorgen.Peterselie bloemen

  • Mondverzorging
  • Spijsvertering

Peterselie bloemen;

Peterselie bloeit in augustus. De stengels van de bloemen schieten boven de peterselie plant uit. De kleur van de peterselie bloem is wit.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.