Geweldig

Pilion

51

Is het schiereiland met 2 gezichten. Aan de westkant de Griekse olijfbomen en aan de oostkant de loof en pijnbomen. Het is werkelijk alsof er een lijn over dit schiereiland is getrokken. Pilion staat ook bekend als het land van de onderwereld in de mythen en sagen. Het schiereiland is zeer geliefd bij de Grieken zelf. Het wordt gezien als een plaats waar men heerlijk tot rust kan komen aan het strand. Wij verzekeren U dat is zo. De mooie zand/kiezel stranden aan de oost en westkust zijn voortreffelijk. Pilion heeft meerdere achitecturen het mooie oude van Makrinitsa en het moderne van Volos laat zien dat je in een paar dagen Pilion niet kan bekijken. Een rit met de trein naar Millies is zeker de moeite waard.

Ook in de winter kun je hier terecht. De berg Pilio (waar Pilion zijn naam aan heeft te danken) verheft zich indrukwekkend en groen ten noord o83osten van Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum: Agriolefkes beter bekend als Hania Pilion.

Activiteiten als paardrijden, mountain biking, bergbeklimmen, diepzeeduiken, zeilen en vissen, overtuigen zelfs de meest veeleisende bezoeker. Ag. Ioannis ligt aan zee en Ag. Dimitrios ligt tegen de berg. Het heeft 2 pleinen die een prachtig uitzicht bieden. De Sotiras kerk, de oudste kerk van Pilion in Ag. Dimitrios is de moeite waard om te bezichtigen.

Volos is in 1955 door een aardbeving getroffen en verwoest. Met behulp van een Amerikaanse architect is het moderne straten plan van Volos ontstaan en lijkt heel veel op New York.

Aan de boulevard vindt je vele restaurants en de meeste daarvan staan bekend als de beste ouzori restauranten van Griekenland.

Een ouzeri is ontstaan uit de vroegere ouzodrinkgelegenheden in Griekenland. Het is in Griekenland gebruikelijk om bij een ouzo of tsipouro (een sterk druivendestillaat, vergelijkbaar met de Italiaanse grappa) kleine hapjes of gerechtjes te serveren.

Een Ouzeri is een taverna of restaurant die gespecialiseerd is in kleine gerechtjes. In Griekenland heten deze “meze” en het meervoud “mezethes”.

Mezethes zijn kleine gerechten, warm of koud, ter grootte van een voorgerecht. Door verschillende mezethes te combineren, krijg je een maaltijd voor elkaar. Voordeel hiervan is dat je je eigen combinatie maakt, dus je eet wat je wilt.

Ouzo, ons nationaal drankje, is een destillaat uit druiven met anijs. heerlijk fris maar best wel sterk, zo’n 40%.

Om niet snel dronken te worden, wordt er bij ouzo wat te prikken geserveerd. Door de anijs in de ouzo komen de smaken van deze gerechten (mezethes) beter tot hun recht.

%d bloggers like this: