Keftedes van Asperges en feta

427 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins
Door Sancha Schuurs
Ik maak deze variant zodat ik die in mijn Griekse winkel de Gulle Griek kan koken als vegetarische dag maaltijd. Keftedes van witte asperges met feta.
Op de foto’s zie je hoe je dit gerecht kunt bereiden.

Benodigdheden

(voor 4 personen)

  • 1,5 kilo witte asperges
  • 1 plak feta
  • Bosje munt
  • Bosje peterselie
  • 1 ei
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Bloem
  • Olijfolie

Bereiding;

Schil de asperges, doe in een ruime pan met koud water, breng aan de kook. Laat ongeveer 6 minuten koken.
Giet af, spoel met koud water om het garingsproces te stoppen. Snijd in kleine stukjes. Laat goed uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht er zachtjes uit.
Doe in een kom. Voeg een ei toe en een kop bloem. Snijd de munt en peterselie fijn en voeg toe. Maal er zwarte peper overheen en doe er zout bij. Niet teveel, want de feta is ook al zout van zichzelf.
Mix alle ingrediënten met een vork door elkaar. Let op: niet met de hand kneden! Het moet een massa worden waarvan je makkelijk keftedes kunt vormen. Als het te nat is, voeg dan extra bloem toe. Verkruimel de feta grof en roer er doorheen.
Vorm keftedes, laat rusten in een schaal die je bestrooid hebt met bloem. Dat is om vastkleven te voorkomen en bestrooi met wat bloem, dan wordt het lekker knapperig.
Schenk een flinke laag olijfolie in een wok of hapjespan. Laat goed heet worden. Bak de keftedes per maximaal 6 tegelijk (anders koelt de olie teveel af) tot ze mooi goudbruin zijn. Keer regelmatig.
Serveer met rijst of pilavi en tzatziki.
Advertenties

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/1 Instructions
  • Schil de asperges, doe in een ruime pan met koud water, breng aan de kook. Laat ongeveer 6 minuten koken. Giet af, spoel met koud water om het garingsproces te stoppen. Snijd in kleine stukjes. Laat goed uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht er zachtjes uit. Doe in een kom. Voeg een ei toe en een kop bloem. Snijd de munt en peterselie fijn en voeg toe. Maal er zwarte peper overheen en doe er zout bij. Niet teveel, want de feta is ook al zout van zichzelf. Mix alle ingrediënten met een vork door elkaar. Let op: niet met de hand kneden! Het moet een massa worden waarvan je makkelijk keftedes kunt vormen. Als het te nat is, voeg dan extra bloem toe. Verkruimel de feta grof en roer er doorheen. Vorm keftedes, laat rusten in een schaal die je bestrooid hebt met bloem. Dat is om vastkleven te voorkomen en bestrooi met wat bloem, dan wordt het lekker knapperig. Schenk een flinke laag olijfolie in een wok of hapjespan. Laat goed heet worden. Bak de keftedes per maximaal 6 tegelijk (anders koelt de olie teveel af) tot ze mooi goudbruin zijn. Keer regelmatig.