Sate marinade

 

oosterse-marinade-voor-kip

Dit marinade recept is voor mij nog steeds de beste. Ik heb hem gekregen van onze Indonesische buurvrouw. Het verbaasd mij iedere keer weer wat voor een smaken er vrij komen. Voor de sate gebruik ik vaak varkenshaas of hamlappen met een klein vetrandje voor extra smaak.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode peper, fijn gehakt zonder zaadlijsten en zaadjes (met zaadlijsten voor extra pit)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. ketoembar
  • 1 mespuntje laos
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. djahe ( 2cm geraspte verse gember heeft de voorkeur)
  • 1 tl. tamarinde
  • 1 tl goela djawa(of bruine suiker)
  • 2 el. margarine
  • 2 el arachideolie
  • 2 el ketjap (zoet)

Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen

Voorbereiding

Maak de uien en de knoflook lekker fijn en vermeng met alle andere ingrediënten.
Laat de in grote dobbelstenen gesneden Hamlappen er 1 dag in marineren.
Roosteren op houtskool is natuurlijk het lekkerst. Maar dit smaakt in de oven of pan ook uitstekend.

satesaus

Tip

Maak van de marinade een heerlijke pindasaus. Doe 3/4 pot pindakaas, 2 tl. sambal, 2 el seroendeng en net zo veel water of melk erbij tot de saus de juiste dikte heeft. Laat dit op een laag vuurtje langzaam 5 minuten pruttelen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.