Skopelos

In 2009 zijn wij voor het eerst geland op het eiland Skopelos, en sindsdien zijn we er bijna niet meer weggeweest. Wij hadden al een voorliefde voor Griekenland maar bij aankomst op dit eiland waren we voorgoed smoorverliefd. Het moment dat je van de ferry stapt ben je al je stress en gejaagdheid kwijt. Hier is ook het Griekse kook virus toegeslagen. In de toenmalige Dominicus hadden we gelezen dat er een restaurant moest zijn die authentieke recepten weer op de menukaart zet. IMG_0642De eerste dag de hele stad afgezocht maar niet kunnen vinden. Dus maar even gevraagd. Zat hij op 80 meter naast ons hotel, tegenover de stad. Wij werden ontvangen door Lambros, de eigenaar, en op een plekje neergezet in een woord onwaarschijnlijk. We hadden beide een thuis gevoel en Lambros en wij hadden het idee alsof we elkaar al jaren kende. Inmiddels is de rest van de familie ook bij onze vriendenschaar toegevoegd.

2013-06 Skopelos (5)

Finikas restaurant

Ook heb ik van hem de nodige kooktips gekregen die ik met de gerechten op deze website met jullie deel. Tot onze spijt moeten wij mededelen dat het restaurant niet meer op die schitterende plek is maar is verhuisd naar het centrum van de stad. Het voormalige restaurant is omgebouwd naar 2 prachtige appartementen. www.finikas-apartments.com . Maar het eten van het restaurant is gebleven.

IMG_0655Het eiland is het groenste eiland wat ik ooit gezien heb in Griekenland. De stranden, baaien, dorpen en de bewoners zijn geweldig. Iedereen is in voor een praatje en zeker als je probeert de Griekse taal machtig te worden.

Het eiland is niet groot maar te vergelijken met Texel. Het heeft een vrij simpele infrastructuur maar het barst van de wandelroutes. En deze routes worden systeemmatig door een groep wandelaars schoon en bewandelbaar gehouden. ook tijdens de winter periode kun je hier goed wandelen. Mocht je dit willen dan ga je zeker een avontuur tegemoet. Naar alle waarschijnlijkheid ben je dan de enige toerist op het eiland en aangewezen op de lokale bevolking. Deze zullen verrast zijn maar het erg leuk vinden.Skopelos 2013 013

Gedurende de zomer rijden er bussen een uursdienst en maken bij alle stranden stops. De mooiste stranden zijn Stafilos, Agnondas, Limonari, Panormos (onze favoriet), Mili, Neo klima, Kastanibeach (voormalig Mama Mia strand) enz. Het eiland is ook zeer bekend geworden door het opnemen van de film Mama Mia met Meryl Streep en Pierce Brosnan. Een bezoek aan de Mama Mia rock kan niet uitblijven en is een must. Zeker het bezoek aan het beroemde kerkje.

Kortom een bezoek aan dit mooie eiland is aan aanrader.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.