Zo snijd je snel bladgroenten

Normaal sneed ik bladgroenten altijd uit de losse pols. Ik begon in het wilde weg te snijden en na een tijdje had ik dan een bak gesneden groenten, niet allemaal even groot maar de groenten waren gesneden en ik was best een tijd bezig.

zo-snijd-je-snel-bladgroenten

Toen ik op televisie zag hoe een echte kok dat deed wist ik dat ik het anders moest doen en ook tijd won. Hij trok de grote bladeren er af, rolde deze op en kon zo van het rolletje mooie reepjes snijden. Sindsdien doe ik dat ook en ben ik veel sneller klaar, bovendien zijn alle stukjes groente ook nog eens even groot gesneden.

Scheuren en rollen

Bladgroenten snijden is dus hartstikke makkelijk. Je scheurt de grote buitenste bladen eraf en stapelt er een aantal op elkaar, dit pakketje rol je strak op zodat je een rolletje groente in je hand hebt. Met een scherp koksmes snijd je hier nu snel reepjes vanaf, net zoals je bijvoorbeeld een prei snijdt.Een hele makkelijke tip die je maar net moet weten.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.