Normaal sneed ik bladgroenten altijd uit de losse pols. Ik begon in het wilde weg te snijden en na een tijdje had ik dan een bak gesneden groenten, niet allemaal even groot maar de groenten waren gesneden en ik was best een tijd bezig.

zo-snijd-je-snel-bladgroenten

Toen ik op televisie zag hoe een echte kok dat deed wist ik dat ik het anders moest doen en ook tijd won. Hij trok de grote bladeren er af, rolde deze op en kon zo van het rolletje mooie reepjes snijden. Sindsdien doe ik dat ook en ben ik veel sneller klaar, bovendien zijn alle stukjes groente ook nog eens even groot gesneden.

Scheuren en rollen

Bladgroenten snijden is dus hartstikke makkelijk. Je scheurt de grote buitenste bladen eraf en stapelt er een aantal op elkaar, dit pakketje rol je strak op zodat je een rolletje groente in je hand hebt. Met een scherp koksmes snijd je hier nu snel reepjes vanaf, net zoals je bijvoorbeeld een prei snijdt.Een hele makkelijke tip die je maar net moet weten.

 

%d bloggers like this: