Advertenties

Knoflook, welke kok kan er nou zonder? Ik gebruik het bijna dagelijks en ben ondertussen dan ook een echte ‘pro’ als het aankomt op het pellen en snijden van een of een paar teentjes knoflook. Even pletten, het vliesje er af en snijden of hakken maar.

Als je echter een grote hoeveelheid teentjes nodig hebt dan is het pellen en snijden per teentje een omslachtig karweitje. Een handige manier is dan om een hele bol even te pletten met je handen en deze daarna los te schudden in twee kommen. Door het schudden laten de vliesjes vanzelf los en zijn je teentjes klaar om verder te verwerken.

In de onderstaande video van FoodTube legt topchef Niven Kunz op een duidelijke manier uit hoe je dit doet. Met deze techniek heb ook jij binnen no time een mooie hoeveelheid knoflookteentjes die je verder kan bewerken. Bekijk hier de video hoe je snel een hele bol knoflook kan pellen.

Advertenties

My Recipes

%d bloggers liken dit: