Deze peren hebben hun oorsprong in Holland maar misstaan zeker niet in andere keukens

Benodigdheden
- 500 gr Gieser wildemannen
- 1 á 2 kaneelstokjes
- 500 ml water
- 1 halve fles rode wijn of (mavrodaphne Griekse dessert wijn) naar smaak
- beetje citroensap
- Wil je een siroop als vocht doe er dan 250 gr suiker bij
Bereiding
Schil de peertjes en laat het steeltje zitten. Of verwijder het klokhuis en maak er partjes van. Doe alles in een pan en laat het lekker 1 1/2 uur stoven op een laag vuurtje tot ze mooi rood zijn. Eet ze lauw bij een hoofdmaaltijd of als dessert met een grote schep ijs. Eet smakelijke
Wil de siroop maken kook dan 250 gr suiker mee met de peertjes.
Deze stoofperen heb ik gecombineerd met geroosterde aardappels en een beenhammetje
Categorieën:Bijgerechten, Dessert, Hollands, Hoofdgerecht, Kerstmenu, Vegetarisch