Grieks

Griekse parelcouscous salade (saláta kouskoús pérles)


Salades uit de Griekse keuken zijn er in enorme variaties. Wij hebben er een gemaakt naar eigen idee en als maaltijdsalade. We hopen dat jullie hem lekker gaan vinden.

Benodigdheden

  • 400 gr parel couscous
  • 3 kippedijen
  • Griekse kruidenmix
  • bleekselderij
  • paprika
  • snoeptomaten
  • lente uitjes
  • augurk
  • 1 blok feta (200 gr)
  • bladpeterselie
  • oregano
  • munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook de couscous zoals op de verpakking vermeld. Als deze gaar zijn giet ze dan af en spoel ze even met koud water. Ze hoeven niet koud te worden het is alleen maar om het gaarheid proces te stoppen. Snij de kippedijen in kleine blokjes. Maak een marinade van een beetje olijfolie en de Griekse vleeskruiden. Doe vervolgens de kippedijen blokjes erbij en zet deze even weg. Schil, intussen, de bleekselderij en was de groente. Snij die in plakjes van een halve centimeter. Snij de paprika in blokjes en halveer de snoeptomaten in de lengte. Snij de lente uitjes schuin klein. Hak de kruiden, niet te klein. Snipper de augurk en doe de groentes en een schaal. Bak de kippedijenblokjes goudbruin en gaar. Voeg de kippendijblokjes en de couscous toe aan het groenten mengsel en doe op het laatst nog een paar lepels bakvocht aan de salade toe. Verkruimel de feta ,of snij ze in kleine blokjes, over de salade en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout en een beetje olijfolie..

Serveertip

Varieer naar hartenlust en geniet

Categorieën:Grieks, Kip, Salades

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.