
Salades uit de Griekse keuken zijn er in enorme variaties. Wij hebben er een gemaakt naar eigen idee en als maaltijdsalade. We hopen dat jullie hem lekker gaan vinden.
Benodigdheden
- 400 gr parel couscous
- 3 kippedijen
- Griekse kruidenmix
- bleekselderij
- paprika
- snoeptomaten
- lente uitjes
- augurk
- 1 blok feta (200 gr)
- bladpeterselie
- oregano
- munt
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Kook de couscous zoals op de verpakking vermeld. Als deze gaar zijn giet ze dan af en spoel ze even met koud water. Ze hoeven niet koud te worden het is alleen maar om het gaarheid proces te stoppen. Snij de kippedijen in kleine blokjes. Maak een marinade van een beetje olijfolie en de Griekse vleeskruiden. Doe vervolgens de kippedijen blokjes erbij en zet deze even weg. Schil, intussen, de bleekselderij en was de groente. Snij die in plakjes van een halve centimeter. Snij de paprika in blokjes en halveer de snoeptomaten in de lengte. Snij de lente uitjes schuin klein. Hak de kruiden, niet te klein. Snipper de augurk en doe de groentes en een schaal. Bak de kippedijenblokjes goudbruin en gaar. Voeg de kippendijblokjes en de couscous toe aan het groenten mengsel en doe op het laatst nog een paar lepels bakvocht aan de salade toe. Verkruimel de feta ,of snij ze in kleine blokjes, over de salade en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout en een beetje olijfolie..
Serveertip
Varieer naar hartenlust en geniet