Hoofdgerecht

Minestrone soep


MINESTRONE SOEP

Een heerlijke zomerse soep bomvol verse groenten en lekkere gehaktballetjes. 
Dit recept is voor een flinke pan minestrone soep. Je kan hier makkelijk met 6 tot 8 personen van eten. Overgebleven soep is goed in te vriezen, dus je hoeft niets weg te gooien!

Ik heb er ook lekker pasta in gedaan.
Je kunt ook heel goed voorgekookte pasta in een soepkom doen en daar de soep overheen gieten. Zo heb je toch soep met pasta én je kan de overgebleven soep invriezen voor later!

minestrone soep 3

Minestronesoep met balletjes

Gehaktballetjes:
400 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
Snufje cayennepeper
1 klein uitje, fijn gesnipperd
1 eetlepel vers gehakte peterselie

Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar en draai er kleine balletjes van
Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast

Soep:
1 winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, gesnipperd
2 liter runderbouillon (van 3 tabletten)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Snufje chilipoeder (naar smaak)
1 grote courgette, in kleine blokjes
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree á 140 gram
2 eetlepels vers gehakte peterselie
Twee handen verse spinazie
250 gr pasta
olijfolie

1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
2. Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en ui toe en laat een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
3. Voeg de bouillon, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer even door elkaar
4. Voeg de courgette en de gehaktballetjes toe en laat zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn (ca. 10 minuten)
5. Doe nu de pasta, spinazie en peterselie bij de soep en laat even mee warmen tot de spinazie geslonken is
6. Breng de soep voor het serveren op smaak met peper en zout

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.