
Met veel plezier deel ik een recept dat ik deze week nog voor mijn klanten heb gemaakt. Ik hoop dat het jullie inspireert om ook jullie recepten te delen en niet alleen maar links te kopiëren. Met dank aan Sancha Schuurs de Gulle Griek
Benodigdheden
- 2 varkenshaasjes
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 gram champignons
- 2 zoete paprika’s
- 1 gedroogde rode peper
- 4 teentjes knoflook
- platte peterselie
- 300ml bouillon
- 300ml slagroom
- 1 tl geroosterde paprikapoeder
- zoete rode wijn
- metaxa
- olijfolie
Voorbereiding
Bak varkenshaasjes goudbruin en blus af met Metaxa (1 varkenshaasje pp).
Bak in een andere pan champignons, ui, paprika en knoflook. Blus ook af met een beetje Metaxa.
En dan de saus…
Rooster 2 zoete puntpaprika’s tot ze geblakerd zijn en verwijder de schil
Snijd 1 rode ui en een knoflookteen fijn.
Snijd de geroosterde paprika in wat kleinere stukken.
Doe de gesneden groenten samen met 3 eetlepels tomatenpuree in een pan met wat olijfolie en bak tot de tomatenpuree wat zoetig is.
Schenk er 300 ml zoete rode wijn bij. Laat inkoken tot het tot de helft gereduceerd is.
Voeg 1 gedroogde rode peper toe.
Voeg 300 ml Metaxa toe en breng aan de kook. Laat koken tot de alcohol verdampt is.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg 300 ml bouillon toe en verwarm.
Doe er 300 ml slagroom bij, paprikapoeder en zout en peper naar smaak.
Breng niet meer aan de kook! Gewoon even doorwarmen.
Voeg opnieuw wat Metaxa toe en flambeer.
Snij de varkenshaasjes in reepjes en voeg ze samen met de ui, paprika’s en champignons in een pan. Doe er rijst of gekookte aardappels bij en schenk de saus erover en knip er wat platte peterselie op.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Varkensvlees