Grieks

Vis in papyrusblad


Recept uitleg;

Hoewel het even wennen is met ons smaakpalet, biedt de Grieks Romeinse keuken verrassend lekkere recepten. Een van mijn favorieten is dit recept uit De re coquinaria van vis in papyrusblad. Je kunt het vergelijken met onze methode om vis en papillotte te bereiden.

 Ingrediënten
  • 4 vellen bakpapier
  • kooktouw
  • 4 flinke verse sardines, schoongemaakt
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels garum (vissaus)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 flinke theelepel gemalen komijn
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes polei (of neem in totaal 4 takjes munt als je geen polei kunt vinden)
  • 4 eetlepels walnoten

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.