
Naar een recept van I cook Greek
Ingrediënten recept
- 1 kg Kalfsvlees geschikt om te koken in porties gesneden
- 1/2 kopje olijfolie
- 2 grote grof gesneden wortelen
- 2-3 grof gesneden aardappelen
- 3 takjes selderij of 1 takje grof gesneden bleekselderij
- 1 grote ui in plakjes gesneden
- 1 gesneden tomaat of 100 gr. Cherry-tomaten
- zout, peper, citroensap
Bereiding
- Kook 1 1/2 liter water waaraan je zout hebt toegevoegd en voeg het vlees toe. Schuim het goed af en voeg als het niet meer schuimt de olie, de tomaat en de ui toe. Kook gedurende 35 minuten.
- Voeg dan de wortelen, aardappelen en bleekselderij of bleekselderij toe en kook nog minstens 30 minuten op middelhoog vuur tot het kalfsvlees en de groenten helemaal zacht zijn – voeg eventueel tussendoor wat water toe. Breng de soep op smaak met zout en peper, voeg veel citroensap toe en serveer warm.
Opmerkingen:
Wie wil, voegt hete peper of boukovo toe.
Categorieën:Grieks, Kalfsvlees, Recepten per Land, Soep