Uitleg
Een bloemkool pizza is niet echt een Grieks gerecht maar ik wil hem jullie niet onthouden omdat het erg lekker is en vreselijk gezond. Ik heb dit gerecht van een aantal mensen die driftig aan de lijn zijn en daar heel veel baat bij hebben. Van onderstaand gerecht is de topping geheel naar eigen keuze
Ingrediënten: voor 2 personen
- 1 grote bloemkool
- 1 ei
- 1 zakje geraspte kaas naar keuze
- topping naar keuze ik had het volgende
- een aantal plakjes chorizo
- wat ham
- 1 zoete puntpaprika
- groene olijven
- een halve rode ui
- mozzarella bolletjes
- een paar champignons
- tomatensaus (verse)
- cherry tomaten
Benodigdheden:
- 1 aardappelschil mes
- keukenmachine
- kaasdoek (keukendoek kan ook)
- glazen kom
- bakblik
- lepel
- bakpapier
Bereiding:
Snij de bloemkoolroosjes van de bloemkool. Zorg dat het allemaal kleine stukjes zijn. Vergeet niet, dat de steel van de bloemkool er ook bij kan, dus snij hem in hele kleine blokjes. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en maak alles klein. Als het op rijst lijkt is het goed. “TIP, bloemkool rijst is een perfecte vervanger van gewone rijst.” Doe vervolgens de bloemkool massa in een glazen kom en zet deze 5 minuten in een magnetron op de hoogste stand. De massa is dan beetgaar en begint zacht te worden. Zet de oven op 220 graden. Doe
de massa vervolgens in een kaasdoek en knijp al het vocht eruit. Doe de massa in een kom en voeg het ei en de kaas toe en vermeng dit met elkaar. (ik heb er nog een variatie in gedaan met Italiaanse kruiden) Neem een bakblik en leg daar bakpapier op, doe de massa erop en verdeel het met de bolle kant van een lepel en druk het stevig aan.
Bak vervolgens de pizza 15 minuten in de oven. Als de
pizza mooi van kleur is
haal je hem uit de oven en keer je hem voorzichtig om. Doe hierop je topping zoals jij dat wilt en zet de pizza nog even voor 10 minuutjes terug tot hij gaar is.
Serveer:
Serveer hem met een frisse salade en een goed glas witte wijn.
Categorieën:Eigen recepten, Hollands, Hoofdgerecht