Grieks

Saganaki met glyko (jam) van aalbessen en kumqaut


20150726_131213

Ingrediënten

  • 4 plakjes kefalougraviera van elk 80 gr. (goede parmezaanse mag ook)
  • 300 gr kumquat
  • 250 gr. aalbessen
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl geel mosterzaad
  • 40 gr. kristalsuiker
  • 80 ml goede wittewijnazijn
  • 70 ml extra vergine olijfolie

Bereiding

Maak eerst de glykovan kumquat en aalbessen. Doe de kumquats in een middelgrote pan met ruim water. Breng dat aan de kook, giet daarna alles door een zeef en gooi het water weg. Doe dit twee keer steeds met vers water. Voeg als het water de laatste keer kookt de overige ingrediëtentoe, behalve de olie en de kaas. Laat het 15 á 20 zachtjes door koken tot het meeste vocht is verdampt.

Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbaklaag op matig hoog vuur. Leg de plakjes kaas in de hete pan en bak 2 minuten aan elke kant goudgeel en zacht.

Serveertip

serveer de gebakken kaas op een warm bord met warme glykoer over. Serveer direct.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.