Ingrediënten
- 4 plakjes kefalougraviera van elk 80 gr. (goede parmezaanse mag ook)
- 300 gr kumquat
- 250 gr. aalbessen
- 1 tl zwart mosterdzaad
- 1 tl geel mosterzaad
- 40 gr. kristalsuiker
- 80 ml goede wittewijnazijn
- 70 ml extra vergine olijfolie
Bereiding
Maak eerst de glykovan kumquat en aalbessen. Doe de kumquats in een middelgrote pan met ruim water. Breng dat aan de kook, giet daarna alles door een zeef en gooi het water weg. Doe dit twee keer steeds met vers water. Voeg als het water de laatste keer kookt de overige ingrediëtentoe, behalve de olie en de kaas. Laat het 15 á 20 zachtjes door koken tot het meeste vocht is verdampt.
Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbaklaag op matig hoog vuur. Leg de plakjes kaas in de hete pan en bak 2 minuten aan elke kant goudgeel en zacht.
Serveertip
serveer de gebakken kaas op een warm bord met warme glykoer over. Serveer direct.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Vegetarisch, Zuivel