Ingrediënten 4 personen
- 12 scampi’s;
- 100 gr inktvis ;
- 3 grote tenen knoflook;
- ½ gele paprika;
- ½ groene paprika ;
- 1 ui;
- 1 citroen ;
- 2 el olijfolie;
- peper;
- zout
Voorbereiding
Kook de scampi’s in de schaal ongeveer 5 minuten in kokend water met zout. Snij de inktvis op ringen en kook de ringen niet langer dan een minuutje in kokend water met zout. Snij de knoflooktenen op schijfjes en de paprika op kleine stukjes.
Bereidingswijze
Knip de peterselie fijn. Pel de scampi’s en leg ze in het sap van de uitgeperste citroen. Leg ook de inktvisringen in het citroensap. Fruit de ui in hete olie, voeg daarna eerst de scampi’s toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg enkele minuten later ook de inktvis en de paprika toe. Juist voor het opdienen de fijn geknipte peterselie eventjes meebakken.
Serveertip
Lekker bij een goed glas wijn van grieksewijnen of een tsipouro of ouzo
Categorieën:Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Zeevruchten