Ingrediënten 10 personen
- 750 gr. Wortelen
- 750 gr. Pastinaken
- 50 gr. Boter
- Bieslook, voor het serveren
- 250 gr haricots verts
- 1 beenhammetje
Bereidingswijze
Maak de wortelen en de pastinaken schoon, en snij ze grof. Kook ze vervolgens op laag vuur gedurende 40 min tot ze zacht en gaar zijn. Giet af en doe de boter er bij. Als je een gelijkmatige echt romige puree wil, moet je een staafmixer gebruiken. Kook intussen de gedopte haricots verts 6 minuten in kokend water.
Bereid de beenham in de oven. 180 gr 30 minuten en 10 minuten op 120 gr. Laat hem hierna 10 minuten rusten.
Serveer tip
Rol de haricots verts in wat ontbijt spek en laat 10 minuten in de oven knapperig worden. Let op dat je bonen niet verbranden. Knip de bieslook over de pastinaak puree.
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Varkensvlees