Eigen recepten

Pastinaak met wortel en haricots verts


20190317_181042

Ingrediënten 10 personen

  • 750 gr. Wortelen
  • 750 gr. Pastinaken
  • 50 gr. Boter
  • Bieslook, voor het serveren
  • 250 gr haricots verts
  • 1 beenhammetje

Bereidingswijze

Maak de wortelen en de pastinaken schoon, en snij ze grof. Kook ze vervolgens op laag vuur gedurende 40 min tot ze zacht en gaar zijn.  Giet af en doe de boter er bij. Als je een gelijkmatige echt romige puree wil, moet je een staafmixer gebruiken. Kook intussen de gedopte haricots verts 6 minuten in kokend water.

Bereid de beenham in de oven. 180 gr 30 minuten en 10 minuten op 120 gr. Laat hem hierna 10 minuten rusten.

Serveer tip

Rol de haricots verts in wat ontbijt spek en laat 10 minuten in de oven knapperig worden. Let op dat je bonen niet verbranden. Knip de bieslook over de pastinaak puree.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.